COMARCA
- Llardecans

Detinguts els presumptes autors de robatori de cable telefònic a Llardecans

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts passat tres homes, d'edats compreses entre els 24 i 30 anys d'edat i veïns de Lleida, com a presumptes autors de tres delictes de furt i un delicte de pertinença a grup criminal.

A finals d'agost es van produir una sèrie de furts de cable en un tram de la línia telefònica al terme municipal de Seròs, on van sostreure 2.549 metres de cable. Mentre els agents continuaven la investigació, es van produir dues noves sostraccions de cable telefònic, aquesta vegada a Llardecans i Montoliu. En aquests dos llocs es van emportar 1.000 metres més de cable. El valor total del material sostret supera els 32.000 euros.

Els mossos van recollir prou indicis que apuntaven que es trobaven davant un grup organitzat que tenia com a punt de trobada un bar del barri de la Mariola de Lleida. Segons la policia, "tot apunta que el cap del grup determinava els objectius, on es desplaçarien amb almenys dos vehicles. El primer alertaria de controls policials i el segon transportaria el cable sostret".

Un cop sostret el material, el cremaven i el venien en petites quantitats en diferents deixalleries. A més, sovint utilitzaven terceres persones per vendre el material i, d’aquesta manera, dificultar la investigació.

Finalment, els investigadors van detenir la nit del dimarts, 30 de setembre, tres homes al carrer Júpiter de Lleida. Als detinguts se'ls imputa l'autoria dels tres furts de cable telefònic als municipis de Seròs, Llardecans i Montoliu. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions i imputacions.

Els detinguts, amb antecedents per fets similars, van passar dijous davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.