COMARCA
- Vinaixa

Detinguts els presumptes autors d'un furt de cable de l'AVE a Vinaixa

(foto: Mossos d'Esquadra)

Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de les Borges Blanques van detenir el dilluns 3 de novembre quatre homes, d'entre 21 i 44 anys i veïns de l'’Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Aquella mateixa matinada, la policia va rebre l'alerta sobre un vehicle i una furgoneta que circulaven per l’autopista AP-2 a velocitat molt reduïda i amb clar excés de pes. Immediatament, els Mossos van muntar un dispositiu amb diferents controls per l’AP-2 per localitzar els dos vehicles. Minuts més tard, la furgoneta, que anava ocupada per quatre persones, va ser aturada al punt quilomètric 196, al terme municipal de Barberà de la Conca (Conca de Barberà). Poc després, es va localitzat l’altre vehicle abandonat a l’àrea de descans del mateix municipi.

A l’interior de la furgoneta es van localitzar 250 metres de coure pelat, enrollat en bobines, amb un pes de 2.100 quilograms dels quals, els ocupants, no van poder acreditar la seva procedència. Per aquest motiu, i amb els diferents indicis incriminatoris, els Mossos van detenir els quatre ocupants de la furgoneta com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Gestions posteriors amb ADIF van permetre relacionar el coure comissat amb un furt de cablejat de la línia de l'AVE el 31 d’octubre a Vinaixa. Segons la policia, "aquesta sostracció suposa un greu risc per a la seguretat de la línia ferroviària, ja que pot ocasionar un descarrilament dels combois del tren". El valor dels danys, els objectes sostrets i els costos de reparació del tram malmès es calculen en uns 39.000 euros.

Els detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció núm.1 de Valls i el jutge va decretar per tots quatre llibertat amb càrrecs.