COMARCA
- Almatret

Almatret manté el punt de votació però no el cedirà l'Ajuntament

Almatret manté el punt de votació per a la consulta del 9N que s'havia assignat el poble malgrat el posicionament de l'Ajuntament. El local, establert a la Llar del Poble, és de titularitat de la Generalitat d'ús municipal.

L'alcalde d'Almatret, Jesús Quiroga (PP), ha manifestat a aquest periòdic que "ja ho vaig dir al seu moment: estem favor de la consulta si és legal" i ha afegit "qui mana és el Tribunal Constitucional, no? I ell la suspèn, què hem de fer?". Cal recordar que el TC ha determinat aquesta suspensió a la falta d'una sentència, que podria arribar després de la consulta.

Per la seua banda, Esther Ballesté, regidora de CiU, ha assegurat a SomGarrigues que el procés participatiu al poble segueix tal com estava establert. "L'Ajuntament no cedeix el local però jo en tinc les claus i l'alcalde m'ha dit que faci el que vulgui" i ha reblat "i com que el local és de la Generalitat, tot endavant". Al mateix temps que afirma que "el nivell d'inseguretat que tenim és el mateix que en un altre local encara que de votar votarem, ni que hàgim de muntar les urnes al carrer".