COMARCA
- Llardecans

Llardecans inaugura oficialment el consultori mèdic

(foto: Diputació de Lleida)

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va inaugurar el dissabte 8 de novembre el nou consultori mèdic de Llardecans Hèlios Pardell i Alentà, que han suposat una inversió de 310.254,42 euros. A l'acte hi van participar, també, l’alcalde del municipi, Miquel Sas, el director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, i la resta de membres del consistori local.

Després de signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Llardecans, el president de la Diputació i la resta d’autoritats van traslladar-se al consultori, on van descobrir la placa inaugural. De fet, l'equipament ja porta mig any en funcionament, ja que es va posar en marxa quan es van enllestir les obres, iniciades a la primavera de 2013.

El president de la Diputació va remarcar "la importància de prioritzar les limitades disponibilitats econòmiques en equipaments com aquest consultori mèdic per tal de garantir la màxima qualitat assistencial dels veïns de pobles com Llardecans". “Sempre hem defensat la nostra realitat territorial i volem que les persones continuïn vivint als petits pobles amb els millors serveis possibles”, va afegir.

Les obres del nou consultori local han tingut un cost de 326.583,60 euros i han estat subvencionades en un 95% per la Diputació de Lleida (310.254,42 euros) i la resta per l’Ajuntament, que també ha aportat el solar situat en una zona d’equipaments municipals. El nou centre disposa de 138 m2 útils i inclou consulta diària de medicina i infermeria de família, a banda de l’activitat de cures, tractaments i extraccions per analítiques.

Subvencions de la Diputació
L’Ajuntament de Llardecans és un dels 74 consistoris que en els darrers tres anys han rebut ajuts perquè puguin assumir les despeses de remodelació de consultoris mèdics locals que havien quedat obsolets o mancats d’espai suficient per cobrir les necessitats d’atenció primària a la població. Aquestes subvencions per a inversions es complementen amb una segona línia d’ajuts, destinada al manteniment i funcionament d’aquests equipaments.

A les Garrigues, ha estat el cas d'Arbeca, Aspa, Cervià, Granyena, Juncosa, Puiggròs, els Torms i Torrebesses.