COMARCA
- Les Borges Blanques

Josefa Monné, segona borgenca que compleix 100 anys aquest 2014

(foto: Aj. de les Borges)

Josefa Monné Capdevila, nascuda a les Borges Blanques el 9 de novembre de 1914, ha rebut aquest cap de setmana una medalla, una placa i unes flors en l’homenatge com a centenària de l’Ajuntament de les Borges, el Consell Comarcal de les Garrigues i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, acompanyada dels seus familiars. Josefa ha expressat la seva alegria als responsables institucionals ja que “m’heu vingut a felicitar a casa gent famosa que jo veig sovint a la televisió”.

En l’acte d’homenatge, a més dels familiars, hi van participar l’alcalde de les Borges Enric Mir, el president del Consell Comarcal de les Garrigues Juli Muro, el director dels serveis territorials de Benestar Social i Família Josep Ma Forné, la regidora de Benestar i Salut Pili Chimenos, i el de Promoció Econòmica Jordi Ribalta.

La vida de Josefa Monné ha transcorregut a les Borges fins als 14 anys, quan va marxar a Barcelona amb una germana de la seva mare, per ajudar-los en una empresa de transports de carruatges i animals de càrrega. Als 23 anys es va casar a Barcelona i posteriorment va treballar, fins a la jubilació, en una fàbrica de filatures del barri de Sant Andreu de Barcelona, cuidant els fills petits dels treballadors. Amb 55 anys, després d’haver quedat viuda, es va tornar a casar fins que, amb més de 70 anys es va tornar a quedar viuda. A partir d’aleshores, en no haver tingut fills tot i tenir 11 nebots, ha viscut a Barcelona fins als 92 anys, que va tornar a casa d’una neboda seva a les Borges, on sempre ha mantingut contacte, per tal de rebre les atencions i la companyia dels seus familiars.

La regidora Pili Chimenos ha destacat que “l’orgull que suposa per les Borges poder homenatjar la segona centenària de l’any i que, juntament amb els octogenaris que també hem homenatjat aquest cap de setmana, demostren la longevitat i la qualitat de vida que tenim aquí, als que hem d’agrair tots els importants valors que ens transmeten".