COMARCA
- Aspa , El Cogul

El Cogul i Aspa recuperen una línia regular de bus

El Cogul i Aspa tornen a tindre una línia regular de bus, la de 2/4 de dues del migdia. Es tracta d'un servei que l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida va retirar al febrer d'aquest any i el va substituir per un servei a demanda, és a dir, que calia reservar amb antel·lació si es volia que passés pel poble.

Ara, des del dilluns 24 de novembre, aquella expedició torna a ser línia regular, de manera que no cal fer sol·licitud prèvia. Així, a 1/4 de dues sortiran dos autobusos de l'empresa operadora Marfina Bus, de manera regular, un amb destinació l'Albagés i l'altre amb destinació el Cogul, passant per Artesa de Lleida i Aspa. Les altres dues expedicions del dia es mantenen igual a la demanda.

Primer d'aquest tipus a la comarca
Quan al febrer es va treure la línia regular per un servei a demanda, era la primera vegada que s'aplicava una mesura així a les Garrigues. Tal com explicava SomGarrigues aleshores, la línia deixava de passar si no es demanava expressament amb un dia laborable d'antel·lació i abans de la una del migdia, trucant al telèfon gratuïy 900106848. El servei es feia amb vehicles més petits i horaris prefixats, és a dir, que encara que es digués "a demanda", el bus passava a uns horaris determinats, aproximadament els mateixos que la línia regular suspesa. Amb tot, dos dels tres serveis diaris continuaran amb aquest sistema.