COMARCA
- Arbeca , Les Borges Blanques

'Podem' es vol estendre també a les Garrigues

La formació política Podemos (Podem) vol tenir presència també a les Garrigues i amb aquest objectiu es presenta aquest dijous a les Borges, en un acte a les nou del vespre al Centre Cívic. Tot i que hi ha algunes persones de la comarca interessades en formar part d'aquesta organització, de moment no existeix encara un nucli -'cercle', en el llenguatge del partit- constituït a la comarca. D'inscripcions a Podemos, que es poden fer per Internet, sí que en consten una quarantena a les Garrigues, de les quals 9 a les Borges, 6 a Arbeca, 4 a Juneda, 3 a Castelldans i 3 a Vinaixa, per exemple.

L'acte de presentació consistirà en una explicació de la formació liderada per Pablo Iglesias -i a qui les enquestes auguren grans resultats a les eleccions generals i autonòmiques- i en un torn obert de paraules i debat. "En el fons és el que més ens importa, allò que pensa la gent", expliquen fonts de la formació a Lleida. El que sembla improbable és que algun dels seus 'cercles' s'arribin a presentar a les properes eleccions municipals, ja que la direcció del partit ha demanat que s'invalidi qualsevol candidatura que porti el seu nom. 

La presència de Podemos a Catalunya es concentra sobretot, de moment, a Barcelona i la seua Àrea Metropolitana, així com a ciutats del litoral, mentre que a les comarques interiors hi consten molt pocs nuclis. A Ponent, només n'hi ha a Lleida i Mollerussa.