COMARCA
- La Granadella , Les Borges Blanques

Campanya de prevenció del consum de drogues entre els joves

(foto: Oficina Jove)

L’Oficina Jove de les Garrigues ha dut a terme una campanya de prevenció de drogues als tres centres educatius de secundària de la comarca, amb la finalitat de conscienciar els i les joves sobre els riscos associats al consum. Mitjançant accions interactives de teatre-fòrum, es busca la participació activa de l’alumnat.

El dimecres 17, a l’INS l’Olivera de la Granadella i el dijous 18 als dos centres de les Borges (INS Josep Vallverdú i col·legi Mare de Déu de Montserrat), es va fer un espectacle que fusionava el teatre amb la prevenció, sota el títol “No em ratllis!”, de la companyia de teatre social Teatracció.

L’Oficina desenvolupa durant l’any diferents accions encarades al foment de la salut on es busca que els adolescents i joves s’involucrin en la cura de la seua salut i siguin capaços de prendre decisions de manera responsable i autònoma. Amb aquesta campanya s'ha volgut continuar treballant "per estimular els i les joves perquè prenguin consciència de la seva vulnerabilitat davant les drogues i puguin identificar la pressió social per consumir-ne que hi ha al seu entorn", explica l'organització.

La iniciativa forma part del projecte "Apropa’t", que, per tercer any consecutiu, s’està desenvolupant als centres educatius amb la intenció d’intervenir en els processos de desenvolupament a través del treball competencial.