COMARCA
- La Granadella

La Granadella torna a recordar l'ocupació franquista del municipi

Aquest mes de desembre i sota el títol “Ocupació a les Garrigues: la Granadella, Cinturó de ferro” es fan a aquest municipi un seguit d’activitats per recordar l’ocupació franquista a a les acaballes de la Guerra Civil espanyola.

El programa va començar el dissabte 20, amb l’exposició “La Guerra Civil a les Garrigues”, que mostra fotografies històriques i cartells de l’època i que romandrà oberta fins després de les festes.

El cap de setmana següent, el dissabte 27 de desembre, durant tot el matí es podran visitar els llocs on es farà la recreació històrica, la Plaça de la Vila i el refugi de la Guerra Civil, ubicat al Molí de la Vila (escorxador); i a la una del migdia, en aquests dos espais, tindrà lloc la recreació històrica de l’ocupació de la Granadella per part de les tropes franquistes, que va ocórrer el 29 de desembre de 1938. La recreació rep el nom de "Cinturó de ferro" per la forta resistència que va trobar l’exèrcit rebel. Hi participaran figurants del municipi i els grups de recreació Voluntaris de Faió i Grup de Recreació Ejército del Ebro.

El mateix dissabte 27, a les sis de la tarda i al Centre Cívic, hi haurà la projecció de tres audiovisuals sobre la Guerra Civil i un sobre la recreació que es va fer l’any passat.

Tot plegat ha estat organitzat per l’Ajuntament de la Granadella, que compta amb el suport de Voluntaris de Faió, Grup de Recreació Ejército del Ebro, Associació d’Estudiosos del Font del Segre, Museu de Trinxera (Corbera d’Ebre), Centre d’Estudis de les Garrigues i Consell Comarcal de les Garrigues.