COMARCA

S'inicia el període de veda per caçar el cabirol femella a Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va obrir el diumenge 4 de gener el període de veda per caçar el cabirol femella a Catalunya, període que s’allargarà fins el 22 de febrer.

A Catalunya, el cabirol és una espècie que està tenint una gran expansió. En l’actualitat a totes les comarques catalanes hi ha presència de cabirols i només queden petits sectors per colonitzar.

En aquesta espècie, les femelles es caracteritzen per no tenir mai banyes. En canvi, els mascles tenen unes petites banyes que presenten com a màxim tres puntes. Aquestes banyes cauen cada any al novembre i tornen a sortir al desembre o gener i queden totalment formades a l’abril, època en la qual s’inicia la caça del cabirol mascle. El fet que els mascles es diferenciïn de les femelles principalment per tenir banyes crea una gran dificultat als caçadors en aquesta època, ja que alguns exemplars encara no les han desenvolupat.

Els Cos d’Agents Rurals recomana fer una bona observació del cabirol amb prismàtics o telescopi abans de decidir disparar sobre ell i, en cas de dubte, no fer-ho.