COMARCA
- Aspa

La renovació del cultiu de l'ametller, a debat en una jornada a Aspa

Aspa acollirà el dimarts 27 de gener la seua quarta jornada tècnica del món agrari, en aquest cas dedicada a l'ametller. En els últims anys, la renovació d'aquest cultiu és una realitat. La causa és tant per factors agronòmics com comercials, que estan produint una reconversió i millora de les condicions del cultiu de l’ametller. Així, l’expansió de varietats de recent obtenció que presenten molt bones característiques agronòmiques i productives, juntament amb un maneig més intensiu de les plantacions, ha incrementat la rendibilitat de les
explotacions.

Tot això, al costat d’unes expectatives comercials optimistes, ha convertit l’ametller en una bona alternativa a altres cultius fruiters per ocupar zones de nous regadius. De fet, tot indica que l'ametller serà el cultiu protagonista dels primers sectors del canal Segarra-Garrigues que entraran en reg, com són els de Castelldans.

La jornada començarà a les 9 del matí i acabarà a quarts de 2 del migdia. Hi intervindran Laura Torguet, tècnica de l'IRTA, que parlarà d'aspectes importants de les noves plantacions, i Ramon Girabet, també tècnic de l'IRTA, guiarà una sortida al camp per fer-hi una demostració de poda i resoldre qüestions pràctiques. A la jornada, organitzada pel Departament d'Agricultura, hi col·laboren la cooperativa i l'Ajuntament d'Aspa. Al acabar, hi haurà un dinar popular al Casal.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament abans del 22 de febrer a través de l’Escola Agrària d’Alfarràs (Tel.: 973 76 01 00 – A/e: jaume.castells@gencat.cat . Preu del dinar: 13€.