COMARCA
- Tarrés

Enxampen un home a Tarrés amb rotlles de cable de l'AVE

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat diumenge un home de 49 anys, veí de l'Hospitalet del Llobregat, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. Aquell dia, i segons la policia, els vigilants de seguretat d'ADIF van alertar, prop de les 12 de la nit, que s'estava produint un robatori de cablejat de la instal·lació ferroviària en un tram de la línia dins del terme municipal de Tarrés.

Els vigilants van descobrir un forat a la tanca de protecció d'un tram de l'AVE que circula paral·lel a l'autopista AP-2. Tot seguit, van localitzar rotlles de cable preparats per emportar i restes de funda de cable. A pocs metres, van localitzar un home que s'havia amagat al detectar la presència dels vigilants.

Poc després, va arribar una dotació policial que va constatar que aquest home duia una bossa amb material divers utilitzat per sostreure cablejat, com un arc de serra, cúters i fulles de recanvi, expliquen els Mossos. Se'l va detindre com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força.

Al lloc dels fets es van recuperar 17 rotlles de cable pelat i 7 rotlles més de cable sense pelar, entre altre material. El cable intervingut superava els 500 metres de fil. Segons la policia, tot apunta que el detingut estava esperant que arribés al lloc algun vehicle per recollir el material sostret. L'arrestat passarà properament davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.

Robatori a Llardecans
Aquest dilluns, els veïns de Llardecans van estar tot el dia sense servei d'Internet fix a causa d'un robatori de cable telefònic, que finalment va ser restituït a la nit. La caiguda del servei s'afegeix als problemes que, des del 12 de gener, tenen els habitants d'aquest municipi amb Telefónica al no rebre senyal de 3G als telèfons mòbils.