ECONOMIA
- Alcanó

Llena demana que el nou reglament de la DO sigui més flexible

La reunió de treball amb els membres de la Junta es va centrar en el nou reglament de la DOP les Garrigues, que està elaborant el consell regulador de la DOP. Està previst que es pugui aprovar l'any vinent, un cop superat el període d'al·legacions. El conseller va explicar que la millor opció de futur per a la DOP les Garrigues és treballar tots sota el mateix paraigües e intentar promoure una marca conjunta per comercialitzar l'oli. La desunió, segons el conseller, no porta a enlloc. Per la seua part, la junta de la cooperativa d'Alcanó, va traslladar al conseller la seua preocupació perquè els preus de venda de l'oli siguin inferiors als de l'anterior campanya, quan es van situar en 2 euros el litre d'oli.

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del director dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Joan Gòdia, va visitar ahir la Cooperativa del Camp d'Alcanó, on va mantenir una reunió amb els membres de la Junta d'aquesta entitat. Prèviament, el conseller va visitar l'Ajuntament, on va signar el llibre d'honor del municipi.

El conseller, acompanyat de l'alcalde Sebastià Ricart, va destacar que era la primera vegada que visitava aquest poble de la comarca del Segrià, on viuen unes 230 persones. Prop de la meitat de la població activa d'Alcanó es dedica a l'agricultura, on predominen els conreus de secà (olivera, ametller i ordi). Està previst que Alcanó compti amb una dotació de reg de transformació de 6.500m3/hectàrea i any, gràcies al sistema Segarra-Garrigues. En ramaderia destaca l'aviram i el creixement del boví.

Així mateix, la cooperativa de 1r grau d'Alcanó està inclosa dins la DOP les Garrigues. Compta amb 93 socis i està associada a Actel. Es dedica a l'elaboració d'oli dintre de l'esmentada DOP les Garrigues, producció en què anualment arriba als 50.000 litres , així com a la transformació i comercialització d'ametlla, del que produeix una mitjana de 70.311,9 quilos. També rep la producció d'herbacis dels socis i la destina a Actel.