COMARCA, CULTURA
- Alcanó

Catorze joves d’Alcanó creen un grup de grallers i tabalers

Catorze joves d’Alcanó d’entre 18 i 35 anys han impulsat la creació d’una colla de grallers i tabalers que es va estrenar durant la Festa Major d’hivern del poble. Els 11 grallers i els 3 tabalers van sortir per primer cop en públic el passat diumenge 1 de febrer fent una cercavila que va anar des de l’ajuntament fins a la plaça del poble, on després de la seua interpretació hi va haver un vermut popular. Dos dies després, el dimarts 3, tornava a fer una altra actuació amb motiu de la festivitat de Sant Blai.

La iniciativa és fruit d’una idea entre l’associació de joves i l’Ajuntament amb el suport del Consell Comarcal del Segrià, que va aportar un ajut per tal de fer-hi el taller que els va acabar d’animar.

“Som principiants il·lusionats”
La colla de grallers i tabalers d’Alcanó és fruit d’unes classes que van començar a finals d’octubre a càrrec dels aufesins Josep Maria Solé i Damià Ros. Amb ells han après els quatre temes que toquen: La cosa està negra, L’Àliga, El pèl al cul i El vermut. L’estrena va arribar després de dos mesos trobant-se una hora a la setmana, encara que els dies abans de la presentació van fer més assajos.

Miriam Jové, membre actiu de la nova colla i de l’associació de joves, afirma que “som principiants”, però també assegura que “estem il·lusionats”. Bona mostra d’això és que han acabat optant per comprar-se els instruments. Per ara el seu objectiu és anar millorant, més endavant voldrien participar en trobades de grallers.