COMARCA, CULTURA
- L'Albi , Vinaixa

Caminada etnobotànica a l'Albi per recordar Joan Palau

(foto: CEG)

El Centre d'Estudis de les Garrigues (CEG), el Parc de les Olors Les Basselles i el Bar Casal de l'Albi han organitzat pel dissabte 11 d'abril la primera Caminada Etnobotànica Joan Palau Gallart, amb la voluntat d'homenatjar aquest vinaixenc, mort en accident l'agost passat als 68 anys d'edat. La caminada vol ser una rèplica de la que va guiar Palau un any enrere pels mateixos indrets i que, segons fonts de l'organització, va deixar bocabadats els assistents amb els seus amplis coneixements sobre la flora de la zona; coneixements que "no s’aprenen a les escoles ni als centres d’educació superiors, sinó que provenen de la terra i retornen a la terra, a la seva gent".

Per tal de recordar la figura d'aquest savi vinaixenc, les tres entitats han decidit institucionalitzar la caminada etnobotànica, que reproduirà l’esperit de la de l’any passat i el mateix recorregut, amb un parell de modificacions. D'una banda, en l'itinerari, per tal de poder recalar al tros on Palau va morir. Allí s'hi llegirà un text commemoratiu de Jordi Balcells i membres de l’Escola Municipal de Música de les Garrigues interpretaran un parell de peces.

En segon lloc, la caminada seguirà sent una activitat sense ànim de lucre, cultural, festiva i popular. Enguany, la inscripció és de dos euros, que es destinaran íntegrament a l’Associació Síndrome de Down Lleida, ja que Palau era molt amic de Jordi Balcells, un noi amb síndrome de Down, que també assistirà a la caminada. 

La sortida de la caminada es farà del Casal de l’Albi, a dos quarts de deu del matí, s'arribarà al Parc de Les Basselles on, després de la visita, s'esmorzarà i se seguirà l’itinerari de tornada a l’Albi. Es pot reservar plaça trucant al telèfon 637 522 884.