CULTURA
- Juneda

Juneda acollirà una trobada d'experiències sobre la sardana d'àmbit català

El grup Polcasol3 amenitzarà la nit de dissabte. Foto: Marc Rovira/FSCL

La Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida han organitzat les primeres Jornades de Divulgació de la Sardana titulades 'Enganxa't!', que tindran lloc a l'ecocentre Les Obagues de Juneda aquest cap de setmana del 7 i 8 de març. Carles Capdevila, director del diari ARA, serà un dels ponents i farà una intervenció dissabte a la tarda sobre la comunicació de la sardana mirada des de fora del sector.

La iniciativa és destinada a totes les persones vinculades en l'ensenyament i la difusió de la sardana i s'esperen participants d'arreu de Ponent i de Catalunya. Una cita que ha de servir per compartir experiències i visions i durant la qual es podran conèixer iniciatives com ara el disc 'Gira i gira' del grup d'animació Polcasol3 va editar amb el Grup Sardanista Montserrat i amb la interpretació de la Bellpuig Cobla.

L'inici de les jornades serà dissabte, a les 4 de la tarda, i s'allargaran fins al migdia de diumenge. Després de dinar hi haurà l'assemblea anual de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTL) durant la qual s'aprovarà el relleu a la presidència, que s'espera que serà Albert Masagué.

Diumenge, debat-vermut
La sessió de diumenge comptarà amb un intercanvi de recursos entre monitors de sardanes i la presentació del projecte SardaTIC. En acabat, a les 12 del migdia, hi haurà un debat-vermut en què hi participaran Albert Font-Tarrés, periodista de SomGarrigues i especialitzat en l'àmbit; Jordi Figaró, professor titular de tenora a l'Escola Superior de Música de Catalunya, intèrpret de flabiol i tenora, compositor i director de cobla, i Josep Ramon Fontanet, activista i exdirigent sardanista.

Segons fonts federatives, aquestes primeres Jornades de Divulgació de la Sardana tenen vocació de continuïtat i d'itinerància per diferents punts de Catalunya.