COMARCA
- Les Borges Blanques

El Terrall torna a tenir una parella de cignes blancs

(foto: SomGarrigues)

Des del divendres 27 de març, el Passeig del Terrall, a les Borges, compta amb una parella de cignes blancs, fruit d’un obsequi particular. Actualment, de tota la fauna que hi ha a la zona, els únics cignes eren una parella de negres, dels quals n’havia arribat a haver vuit.

De blancs se n’havia introduït una parella l’any 1982, de la qual va morir la femella, mentre que el mascle va durar fins l’any passat. Normalment, aquesta espècie té una vida d’entre 45 i 50 anys. Aquell mateix any s’hi va introduir una parella de cignes negres, però que va morir l’endemà per la ingesta de baladre, arbre que després s’acabaria arrencant. I també aquell any s’hi van posar oques grises; de fet, la parella que hi ha avui és d’aleshores.

Entre ànecs, oques i cignes, es difícil comptabilitzar els ocells que hi ha al Passeig del Terrall, ja que molts van i vénen, a més d’altres que hi abandona la gent. Dels que van i vénen, destaquen el corb marí i una garsa reial, una espècie que fa prop d’un metre d’altura i quasi dos d’envergadura d’ales.