COMARCA
- L'Albi

L’Albi tindrà alcaldessa, i jove

Independentment del color polític que acabi tenint, el futur equip de govern de l’Ajuntament de l’Albi l’encapçalarà una dona, ja que les candidates proposades per les formacions majoritàries al municipi –i, de moment, les úniques confirmades- són Sandra Rosell, per part de Tots Fem l’Albi (TFA) –adscrita a Acord Municipal (ERC)- i Anna Feliu, per part de Convergència i Unió (CiU). La composició de la resta de la llista d’ambdues formacions, però, encara no està definida. Les dues candidates, a més, tenen al voltant dels 35 anys (Rosell és nascuda el 1981 i Feliu el 1979).

Sandra Rosell, administrativa de professió, és presidenta de l’Associació de Dones L’Alosa i està també a la junta de la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues. L’any 2009 va estar implicada en l’organització de la consulta sobiranista a l’Albi. Aquesta serà la seua primera incursió en una candidatura electoral. Entre els objectius de la formació per als propers quatre anys hi ha la continuïtat dels projectes engegats fins ara i seguir “sanejant les finances i fent reformes al nucli urbà”, expliquen. Tant l’actual alcalde, Víctor Guiu, com la resta de regidors de TFA no repetiran al càrrec, per complir amb la promesa feta el 2007 de no estar més de 8 anys al ple. Amb tot, és probable que tanquin la candidatura.

Per la seua banda, la candidata de CiU, Anna Feliu, és llicenciada en Traducció i Interpretació, va ser designada coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat a Lleida l’any 2011 i és portaveu de l’oposició al consistori, on la formació té tres de les set regidories. Feliu es presenta amb la intenció de reprendre el Pla Urbanístic de l’Albi, que considera un “aspecte vital per al municipi” i de “treballar per a la participació veïnal i la transparència”. Feliu va entrar a l’Ajuntament l’any 2007, aleshores com a número dos de Josep Tarragó, que havia estat alcalde en els últims 16 anys. Quant a la composició de la resta de la llista del partit per als comicis del maig, encara no s’ha donat a conèixer.