COMARCA
- La Granadella

L'ametlla ecològica, a debat a la Granadella

(foto: Aj. de la Granadella)

Aquest dijous, 7 de maig, la Granadella acull la segona jornada tècnica sobre l’ametller ecològic, adreçada als productors d’ametlla ecològica catalans. L’èxit d’assistència de l’any passat ha fet que es volgués donar continuïtat a aquesta jornada.

Aquest conreu està despertant molt interès en els darrers anys i el bon preu de l’ametlla hi contribueix. Les perspectives per a la producció ecològica encara són millors, ja que aquest segment de la producció, més minoritari, viu una demanda creixent.

Entre els continguts de la jornada d'enguany es parlarà d'aspectes agronòmics i es donarà el punt de vista de les associacions sindicals, de productors i de transformadors. Hi intervindran Llorens Canela, cap de l’Oficina Comarcal del Departament d'Agricultura (DAAM) a les Garrigues, Laia Vinyes, enginyera agrònoma de l’ADV Ecològica de Ponent i Xavier Miarnau, especialista de la UdL-IRTA.

Un dinar i una visita al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya de la Granadella tancaran la jornada. To tplegat ho organitzen l’Oficina Comarcal del DAAM a les Garrigues, l’empresa Fruits Secs Sendrós i l’Ajuntament de la Granadella.