COMARCA
- Torrebesses

Torrebesses es transforma en la Sicília del 1943 per un cap de setmana

(foto: Aj. de Torrebesses)

Els carrers de Torrebesses es van convertir l'1, 2 i 3 de maig en la Sicília de l'any 1943, on va tenir lloc la batalla per l'ocupació aliada de l'illa, fins aleshores en mans de les forces de Mussolini. L'associació Airborne Lleida, junt amb l'Ajuntament, va organitzar la primera recreació històrica d'un episodi de la II Guerra Mundial, que anteriorment s'havia fet a Valldellou.

El bon temps va afavorir, a més, una assistència de públic massiva. Més de mil persones van assistir, per exemple, a les escaramusses i simulacions de batalles, en què, a més dels més de 200 soldats caracteritzats de l'època hi van prendre part també avionetes. La comitiva militar anava acompanyada de vehicles de l'època, alguns portats en tràilers des de França, com jeeps, motos, camions-oruga, etc.

Durant tot el cap de setmana, es va instal·lar un campament, amb tendes i material de l'època, que acollia els "soldats" participants, alguns vinguts de l'estranger expressament. La jornada de dissabte va acabar amb un sopar de gala, amb els militars i altres acompanyants vestits per a l'ocasió i música ambient dels anys 40.