COMARCA
- La Granadella

Conveni entre el CCOC de la Granadella i empresaris d'oleoturisme

(foto: Aj. de la Granadella)

El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) i l’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues (Oleoturisme Garrigues), que agrupa un total de 26 empresaris dels sector productor i turístic de la zona, han signat un conveni per "promoure la cultura i el turisme de l’oli, prioritàriament a l’àmbit geogràfic de la comarca de les Garrigues i zones limítrofes".

D'una banda, Oleoturisme Garrigues es compromet a "promoure la cultura de l’oli impulsant cursos, tallers i jornades al voltant de l’oli i promovent la cooperació entre els membres del grup sota la imatge comuna de l’oleoturisme". Per la seva banda, el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya es compromet a "promoure el Pla de Qualitat de l’Oleoturisme i acollir i difondre el llançament de la marca per tal de poder estimular la demanda turística i generar riquesa al voltant de l’oli verge d’arbequina que es produeix en aquesta comarca".

Així mateix el CCOC col·laborarà amb l’associació "amb infraestructura humana i tecnològica del centre per tal de tenir una destacada visibilitat a internet i a les xarxes socials, impulsant tot un seguit de projectes innovadors d’acollida turística, que culminarà el 2015 amb el reclam del futur Museu de l’Oli que acollirà la cooperativa de la Granadella".

Tastar les Garrigues
El diumenge 10 de maig, el CCOC de la Granadella acollirà una jornada festiva per presentar el grup d’empresaris Club de Producte Oleoturisme Garrigues, que sota diferents eixos temàtics com “Menja't les Garrigues” donaran la benvinguda als visitants amb la elaboració d’un paisatge comestible amb el productes de la comarca que podran tastar els visitants, entre altres activitats.

Amb els eslògans “Les Garrigues com a casa”, “L'essència de les Garrigues” i “L'aroma de les Garrigues”, el CCOC serà l’escenari d'una acció integrada que reunirà l’oferta d'empresaris de la comarca al voltant de l’oleoturisme.

11h: Inici de la trobada, amb la construcció del paisatge comestible.
Presentació dels diferents productors d'oli, dels allotjaments, dels establiments de restauració i de serveis de les Garrigues .

12h: Inici concert Joan Baró i Lauzeta amb cançons de la terra

12:20h: Tastet del paisatge comestible mentre continua el concert