COMARCA
- Les Borges Blanques

Torna la Festa del Pas d’Equador a les Borges

(foto: Xavi Minguella)

Aquest dissabte, 16 de maig, torna la Festa del Pas d’Equador a les Borges, organitzada per la Comissió de Festes i Capdetita Productions i que inclou activitats durant tot el dia: a les dotze del migdia, repic de campanes a càrrec de l’Escola de Campaners de les Borges; a les cinc de la tarda, inflables i berenar a la placeta del Terrall a càrrec de l’Associació de Dones la Rosada; a quarts de set, cercavila amb gegants, grallers i batucada, que acabarà a la plaça de la Independència amb l’actuació dels Diables del Grup Recerca. Al mateix lloc, a les vuit del vespre, música d’Afrocaribean Collective; a les deu, sopar popular i, per finalitzar la jornada, concert amb Lokito Lopongo, Ball the Raska i DJ convidat.

D’altra banda, el programa acull la iniciativa de l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent d’una jornada sobre la realitat del poble sahrauí. Així, durant tot el dia hi haurà una haima al passeig del Terrall, en què es recolliran donatius de material escolar per als campaments de refugiats, s’hi farà un taller de hena i jocs per la canalla. A partir de quarts de 12 del matí, hi haurà xerrades i exposicions al Centre Cívic i, a les quatre de la tarda, un taller de te sahrauí i un col·loqui sobre la situació d’aquest poble.

Quarta edició de la festa
La Festa del Pas d’Equador va néixer el 2010 per iniciativa del col·lectiu MPG (Muntem Pollastres Grossos), Oriol Satorra, Jordi Safont i Komando Oliveta i es feia al mes de març, amb l’argument de celebrar els sis mesos que quedaven per la Festa Major de setembre. El 2011 es va repetir la fórmula, però el 2012 i 2013 es va deixar de fer. Va ser l’any passat quan, amb la Comissió de Festes al capdavant, es va recuperar la festa, però al mes de maig.