COMARCA
- Les Borges Blanques

ERC de les Borges es proposa recuperar la seu del Consorci Leader a les Garrigues

En cas d’obtenir l’alcaldia de la població, el grup d’ERC a les Borges es proposa com un dels objectius del mandat la recuperació de la seu del Consorci Garrigues, organisme de gestió dels ajuts europeus que, arran de la inclusió dins un macrogrup de diverses comarques de Ponent, passarà a tenir la seu a Mollerussa.

La formació republicana lamenta que l’actual equip de govern de l’Ajuntament acceptés la dissolució del Consorci amb un acord de comissió de govern, “sense ni comunicar-ho al ple municipal, fet que va evitar que es fes un debat”. Per ERC, hi ha hagut “subordinació i manca de lideratge de l’actual Ajuntament de les Borges”.

Per simbolitzar la recuperació de la seu, el partit ha habilitat al mercat d’aquest dimarts una oficina simbòlica dels ajuts Leader en què s’informava de les línies per a empreses, percentatges d’ajut, projectes elegibles, etc, “per tal que la ciutadania s’adoni de la pèrdua que representa tant pel municipi com per la comarca”.

D’altra banda, ERC denuncia també la “manca de voluntat de l’equip de govern en promocionar l’Espai Macià, amb una intenció deliberada de desnaturalitzar-ne l’esperit fundacional, que tenia la voluntat d’esdevenir un dels referents catalans del sobiranisme i que s’ha intentat convertir en un altre centre cívic i social del municipi”. El divendres 15, la formació va rebre el diputat republicà al Congrés Joan Tardà, que va protagonitzar un acte de campanya. Prèviament, la comitiva de diversos membres de candidatures vinculades a ERC a la comarca va visitar l’Espai Macià.