COMARCA
- Les Borges Blanques

La no campanya del Partit Popular

Tant CiU com ERC com la CUP estan fent aquests dies un seguit d’actes a les Borges per donar a conèixer a la ciutadania el seu model de poble, ja siguin amb el format clàssic dels mítings, ja sigui repartint informació al mercat, ja sigui organitzant xerrades temàtiques. Qui, a tres dies del final de campanya, no ha aparegut pràcticament en escena és el Partit Popular, la quarta candidatura que es presenta a la capital comarcal.

Encapçalada de nou per Ramon Camús, de moment ha renunciat a la batalla del carrer i les úniques manifestacions públiques en què ha traslladat alguna proposta als electors són les de l’entrevista publicada als candidats de les Borges a l’últim número de SomGarrigues, al debat de candidats de Ràdio les Borges i a l'entrevista feta per la mateixa emissora el 12 de maig, a més del perfil biogràfic emès per Les BorgesTV. La seva absència del ple municipal, on no té representació, l’ha deixat fora dels debats d’altres mitjans.

A l’entrevista de Ràdio les Borges, Camús mencionava algunes propostes concretes, com la creació d’un menjador social, d’un cinema, el cobriment d’una piscina per poder-la utilitzar tot l’any, fer de l’avinguda Francesc Macià un passeig arbrat, crear sorrals per a les defecacions dels gossos o destinar una persona a fer-se càrrec del cementiri. Camús també es qüestionava la necessitat d’equipaments com l’Espai Macià, el Centre d’Empreses Innovadores o el Centre de Tecnificació del Tennis Taula, que assegurava que “no serveixen per a res”. Tot i lamentar el caire nacional d’aquestes eleccions municipals, es presentava com “el representant de la unitat d’Espanya” i assegurava que “la independència només la vol una minoria”.

A l’entrevista, el cap de llista del PP hi explicava que més endavant donarien detalls d’aquests aspectes al programa que repartirien per les cases. Finalment, al fulletó genèric que el PP repareteix arreu del país, s'hi acompanyen concretament les següents en clau local: "reduir impostos", "manteniment i obertura del cementiri tots els dies de l'any", "oferir habitatge social a famílies desafavorides", "habilitar un menjador social" i "crear llocs de treball municipal".

El PP de les Borges fins i tot ha deixat l’espai buit que tenen destinat totes les candidatures a la placeta del Terrall per a enganxar-hi cartells electorals. Sí que ha instal·lat cartells en algun carrer, tot i que en algun cas ho ha fet allà on no li corresponia i en algun altre que li corresponia no n’ha posat. Preguntat per les expectatives dels resultats (el 2011, amb 101 vots, va quedar lluny d’obtenir regidoria), Camús només respon “potser ens emportem alguna sorpresa”.

A part de les Borges, les altres candidatures que presenta el PP amb algun membre vinculat al municipi en qüestió són les dels Omellons, el Vilosell, Castelldans i Maials.