COMARCA
- L'Albi

Tots Fem l’Albi proposa comprar un edifici per ubicar-hi la biblioteca, un espai per a entitats i una sala d’actes

La candidatura encapçalada per Sandra Rosell (TFA-AM) té la intenció, si es fa amb el govern de l’Albi, que l’Ajuntament adquireixi l’immoble conegut com cal senyor Tomàs per habilitar-lo com a biblioteca, sala d’actes i espai per a les entitats. Actualment, la biblioteca es troba als baixos de l’Ajuntament, que es considera un espai poc adequat, i l’espai per a entitats també és al consistori, al segon pis, amb el problema de l’accés subjecte als horaris d’oficina.

Quant a sala d’actes, ara només es disposa del Saló de Plens (que és limitat), del castell (ambun accés encara no prou condicionat) i de la sala dels jubilats, que “és on s’acaben fent la majoria d’actes, amb el corresponent tragí per a l’entitat”, expliquen fonts de Tots Fem l’Albi, que afegeixen que aquesta actuació "va molt vinculada a una aposta per la cultura i dinamitzar molt la biblioteca, amb més horari i més activitats".

La intenció amb cal senyor Tomàs, que es troba just al costat de l’Ajuntament, és també “donar més vida al casc antic del poble com a eix cívic”, s’afirma. L’obertura del Raval, la reforma del camp de futbol vell i el seu entorn per habilitar-hi una zona de pícnic i reubicar-hi el parc de la gent gran i recuperar el pis de les escoles com a sala polivalent per a la comunitat educativa són algunes de les altres propostes del programa de la candidatura, que aspira a revalidar govern, ara amb cares noves al capdavant.