COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges equipa els seus agents de policia amb armilles antibala

(foto: Aj. de les Borges)

Des d'aquesta setmana, els agents de la Policia Local de les Borges que ho desitgin podran anar equipats amb les noves armilles antibala interiors de nivell 3, que s’han posat a disposició dels vuit agents de seguretat ciutadana i del de medi ambient, i que també els protegeixen de possibles atacs amb arma blanca.

Segons ha declarat la regidora de Seguretat Ciutadana, Núria Palau, “la mesura s’ha adoptat de manera preventiva davant l’aparició cada vegada més freqüent en àmbits rurals i capitals petites d’arreu de noves amenaces, protagonitzades per delinqüents més agressius, grups criminals i individus aïllats que delinqueixen usant armes”. Palau ha afegit que "ara els agents podran fer la seva feina amb més garanties i, per tant, fem més segures les seves sovint difícils condicions de treball".

Al seu torn, el Caporal en Cap, Alfons López, ha explicat que la nova mesura de protecció “s’ha pogut dur a terme gràcies al fet que els agents disposaven aquest any dels uniformes i els diversos estris de dotació, com les defenses, xiulets, manilles, botes, etcètera; en molt bon estat, pel que han decidit destinar part del pressupost disponible a adquirir les noves armilles”.

En aquest sentit, la Direcció General d’Administració de Seguretat de la Generalitat ha enviat recentment als agents locals un document de recomanació dels principis rectors de les accions d’autoprotecció en què aconsella l’ús d’armilles antibala.