COMARCA
- Les Borges Blanques

Desconcert a les Borges per la falta d'informació del canvi de lloc dels contenidors

L’empresa adjudicatària del servei de recollida de les escombraries a la comarca (filial de Fomento de Construcciones y Contratas FCC) ha dut a terme aquests dies a les Borges una renovació dels contenidors, acompanyada d’una reubicació en sistema d’illes, és a dir, agrupant tots els contenidors (rebuig, orgànica, vidre, plàstic i paper) en diversos punts del municipi. La mesura, però, s’ha fet sense cap campanya informativa abans ni durant el canvi, cosa que ha sorprès molts veïns de la capital, que no saben on són els nous i que no saben si la mesura és provisional o definitiva. Alguns, fins i tot, deixen les bosses d’escombraries sobre l’asfalt, al lloc on hi havia hagut un contenidor.

L’assumpte, que ha generat comentaris a peu de carrer i a les xarxes socials, ha arribat també al ple de les Borges d’aquest dijous, 30 de juliol, de la mà de l’oposició. L’equip de govern, tot i indicar que la competència és del Consell Comarcal, ha admès que “s’ha fet tot al revés de com s’havia de fer. En lloc d’haver informat primer i actuat després, s’ha fet a la inversa; i en lloc de començar per pobles petits, s’ha començat pel més gran”, apuntava Francesc Mir, regidor d’Urbanisme de les Borges, que va assegurar també que en els propers dies es posaria remei a al situació.

Renovació del contracte
El Consell Comarcal de les Garrigues va tornar a adjudicar, aquesta primavera, el servei de recollida i transport de residus i la gestió d’abocadors i deixalleries a l’empresa Jaume Oró SL, del grup FCC, per un import anual de 700.000 euros. Des de l’any 1993, quan es va inaugurar l’abocador de les Borges, aquesta és l’única empresa que s’ha fet càrrec del servei. Recentment, s’han fet públiques les dades de recollida selectiva per comarques i municipis de Catalunya i les Garrigues es troba a la cua [v. SomGarrigues, núm. 402]. Dins de la comarca, les Borges és el poble que menys recicla, amb un 14,2%, mentre que la mitjana catalana se situa al 22,3%.