COMARCA
- Aspa , Castelldans , El Cogul , L'Albagés

El Bisbat de Lleida investiga el mossèn amb gustos ultres i franquistes

Foto: Pol Mayer/Wikipedia

El Bisbat de Lleida ha "obert una investigació interna" sobre les relacions ultres i franquistes de Santiago Mataix, rector de Castelldans, l’Albagés, Aspa i el Cogul. L'organització catòlica ho ha notificat a travès d'un comunicat de la secretaria general.

Segons el text "el Bisbat de Lleida tot just ha estat sabedor de la notícia, apareguda per primera vegada el passat divendres, 31 de juliol en una publicació d’àmbit comarcal, ha obert una investigació interna, per poder conèixer els fets i prendre les mesures oportunes". 

I és que, tal com va avançar el periòdic SomGarrigues, Mataix ha estat enllaçant al seu perfil de Facebook publicacions de l’òrbita antidemocràtica del franquisme i la ultradreta espanyolista. En aquest sentit, el bisbat "lamenta la possible preocupació i desorientació que aquesta notícia hagi pogut provocar entre la població tant dels pobles on ell és rector parroquial com entre la resta de ciutadania".
Al mateix temps, el bisbat "reafirma el seu compromís clar i indiscutible pel sistema democràtic i per l’Estat de Dret".