COMARCA
- Fulleda , L'Espluga Calba , Vinaixa

Nou capellà per a Vinaixa, l'Espluga Calba i Fulleda

El colombià Yesid Fernando Vásquez Acosta serà el nou rector de les parròquies catòliques de tres poblacions garriguenques, Vinaixa, l'Espluga Calba i Fulleda, a més de l'urgellenca Omells de na Gaia. Serà en substitució de Jaume Sanahuja, que ja en va ser nomenat vicari d'aquestes comunitats religioses fa deu anys.

El nou capellà, de 37 anys, és originari del bisbat colombià d’Engativà i es va incorporar el curs passat al servei de l'arquebisbat de Tarragona, procedent del bisbat d'Eivissa. A partir d'ara, Yesid Fernando Vásquez Acosta es farà càrrec de les parròquies de Sant Joan Baptista de Vinaixa, de la Immaculada Concepció de l’EsplugaCalba i de Santa Maria de Fulleda, a més de la de l’Assumpció dels Omells de na Gaia.


El capellà de l'Ai se eu te pego
Vásquez va causar sensació al poble eivissenc de Puig d'en Valls -on va exercir-, al terme de Santa Eulària del Riu; tal com va informar al maig del 2012 el Diario de Ibiza. I és que el capellà feia cantar una versió de la famosa cançó Ai se eu te pego, de Michel Teló. Llavors va afirmar al rotatiu que "intento fer més propera la celebració, acabar amb aquesta idea que la missa és una cosa llunyana i intocable i que el capellà parla a vegades de coses que ni ell mateix entèn".
El mateix reportatge explicava la seua afició per la música electrònica i que en la seua litúrgia intentava controlar els tempos i introduir-hi elements com ara contes que "reforcen el que dic" ja que "a vegades a la gent se li oblida, lamentablement, l'Evangeli". Afegia: "si preguntes quina va ser la paràbola de la setmana anterior ni la recorden però sí que saben quin va ser el conte". Per ell, "el que és important és que el missatge no entri per una orella i surti per l'altra".
 

El dissabte 29, comiat a Fulleda
Els feligresos de Fulleda acomiadaran Jaume Sanahuja durant la missa de Festa Major que tindrà lloc el dissabte 29, a les 11 del matí. Sanahuja tancarà una etapa d'una dècada a la comunitat cristiana catòlica del poble.