COMARCA
- Castelldans

Detenen dos homes per furt de cablejat telefònic a Castelldans

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 14 i el 17 d'agost dos homes, de 43 anys i 33 anys, respectivament, ambdós veïns de Lleida, com a presumptes autos d'un delicte de furt.

A primera hora de la matinada del dia 14, els Mossos van rebre l’avís d’un possible furt del cablejat de la xarxa telefònica a Castelldans. Agents de la comissaria de les Garrigues, que segons fonts policials "ja estaven en alerta per furts anteriors i coneixien els accessos al possible tram de línia afectat", van anar ràpidament a la zona, van localitzar el tall de línia dins el terme municipal de Castelldans en direcció al Cogul i, després de seguir el cablejat, van trobar uns 300 metres tallats en diferents trams.

Mentre inspeccionaven el lloc, el comunicat dels Mossos explica que "els agents van localitzar un individu amagat entre els matolls". "L’home estava completament estirat al terra, duia guants i unes tisores de podar, que hauria utilitzat per tallar els cables. Va quedar detingut per la seva presumpta relació amb el furt", afegeix la nota.

Una segona patrulla, que feia una recerca per una pista forestal propera, va descobrir un turisme amagat darrere d'una cabana. "El vehicle tenia les portes obertes, però no hi havia ningú. Els agents van escorcollar-lo i van localitzar sis telèfons mòbils, un dels quals era del detingut, documentació personal a nom de diverses persones, guants i altres tisores com les que acabaven de comissar", diu el comunicat. Els Mossos es van fer càrrec del vehicle i van iniciar una investigació per localitzar al propietari. Finalment, aquest dilluns 17, al matí, els Mossos van localitzar i detenir a Lleida el propietari del vehicle per la seva presumpta relació amb el furt del cablejat telefònic.

Aquesta tipologia delictiva, tot i tractar-se d'un furt, té una afectació greu a tota la zona, ja que deixa incomunicada gran part de la població, empreses i serveis bàsics, que funcionen mitjançant xarxes de comunicació.

El primer detingut, amb antecedents, va passar dissabte a disposició judicial a Lleida. Pel que fa al segon detingut, també amb antecedents, ha passat aquest dimarts a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Lleida.