COMARCA
- Les Borges Blanques

La CUP qüestiona el sistema d'elecció del Borgenc de l’Any

La CUP lamenta que el sistema d'elecció doni tant pes a l'equip de govern.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de les Borges demana a l’equip de govern de l’Ajuntament que el jurat del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any sigui format per altres forces polítiques més enllà dels regidors de CiU. En un comunicat de premsa, la CUP assegura que “el premi té un elevat risc de partidització”, ja que “compta amb un jurat d’onze membres, sis dels quals pertanyen al mateix grup polític o han sigut candidats a les llistes electorals del passat mes de maig”.

Amb l’objectiu de “millorar el procediment d’elecció per al bé del mateix premi i dels candidats al certamen”, la CUP va adreçar una sol·licitud el 14 d'agost. Segons el comunicat, es va demanar que entre els 4 regidors que formin part del jurat n'hi hagi algun de l'oposició per tal "de millorar la pluralitat i la participació ciutadana".

La proposta de la CUP ha estat rebutjada, ja que, segons el comunicat, la resposta de l’equip de govern ha reafirmat que “els regidors que sempre han format part del jurat del premi han estat sempre integrants de l’equip de govern en cada moment existent, pel que s’ha optat per continuar amb aquesta tradició”.

Davant aquesta denegació, la CUP de les Borges lamenta "l’oportunitat perduda a favor de noves dinàmiques de participació ciutadana" i que "mai cap altre partit polític hagi qüestionat aquest sistema d’elecció".