COMARCA

Menys autocars, més samarretes

Uns 1.500 garriguencs es desplaçaran aquest divendres, 11 de setembre, a l’anomenada Via Lliure a la República Catalana, la macro-concentració que organitzen ANC i Òmnium Cultural a l’avinguda Meridiana de Barcelona amb motiu de la Diada Nacional per reclamar la independència de Catalunya. Són uns 200 menys que l’any passat, en 31 autocars i minibusos, però que la Diada sigui aquest any en divendres ha fet optar molts participants per assistir-hi en cotxe i aprofitar el cap de setmana llarg.

En aquest sentit, és significatiu l’augment de vendes de samarretes, que ha passat de les 1.050 el 2014 a les 1.450 aquest any i no han estat pocs els que s'han quedat sense, per fi d'existències. D’altra banda, el tram destinat a les Garrigues (62) ha assolit aquesta setmana el ple d’inscripcions i els últims inscrits es derivaven ja al tram 63.

L'any 2013, quan la mobilització va ser en forma de cadena humana, la Via Catalana, el nombre d'autocars va ser superior, ja que era la manera més fàcil d'arribar amb garanties al tram adjudicat, que per les Garrigues entre uns camps a peu de carretera, fora de cap nucli urbà.