- Les Borges Blanques

El mercat d’antiguitats de Masia Salat es farà a la plaça Europa de les Borges

(foto: Xavi Minguella)

El mercat d'antiguitats i col·leccionisme que es feia cada diumenge al matí al complex de Masia Salat, a peu de carretera N-240 entre les Borges i Juneda, es traslladarà a la plaça Europa de la capital comarcal, al costat de l'estació d'autobusos, a partir d'aquest diumenge. Així ho han comunicat els paradistes als clients i visitants que s'apropaven a la ubicació habitual en el que era l'última vegada que es feia allà.

El canvi ve després que l'Ajuntament de les Borges hagi determinat que el mercat no es pot continuar fent a l'emplaçament de Masia Salat per falta de les llicències municipals corresponents, a més de constatar els riscos per a la seguretat que suposa la gran afluència de gent i de vehicles.

El mercat de Masia Salat va néixer l'any 2010, quan es va oferir als paradistes que anaven al Mercat d'Antiguitats i Col·leccionisme de Lleida, aturat per la Paeria aquell estiu per redefinir-lo al detectar part de material de procedència irregular. Un cop reobert el de Lleida, però, el del Salat va continuar i, des d'aleshores, no ha parat de créixer. A les parades d'antiquaris, però, se n'han sumat moltes d'objectes de quincalla i segona mà.