COMARCA
- Juncosa

Presenten el nou oli Or Verd de Juncosa

El restaurant La Tosca situat al polígon industrial El Segre de Lleida acull el proper divendres 26 de novembre la presentació del nou oli Verd de Juncosa. Es farà una degustació d’aquest nou producte, que té una producció limitada, i que per les seues característiques determinades es recomana menjar en cru. L’acte comptarà amb la presència de la professora de la Universitat de Lleida Dra. M. Paz Romero i del director de l’Escola d’Hosteleria de Lleida, Sr. Gregori Canalia.

La III Fira de l’oli de Juncosa

Mentrestant Juncosa es prepara per celebrar el proper diumenge 28 de novembre, la III Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana del municipi. L’objectiu de la mostra és la promoció i venta de l’Or Verd i de l’oli d’oliva verge extra Les Cabanes (la cooperativa etiqueta així la seua marca sota el control de qualitat de la DOP Les Garrigues i de la Producció Integrada.

La fira comptarà amb una quinzena d’estands que s’instal·laran a la plaça Major i l’organització preveu que es venguin uns 10.000 litres d’oli. A més, els visitants podran adquirir els productes d’elaboració tradicional artesana típics de Juncosa i la comarca.
A partir de les 09:30 hores s’oferirà un esmorzar popular a les instal·lacions de la cooperativa, on tothom podrà degustar el primer oli de la campanya, característic per ser més verd i afruitat. A continuació, es farà una visita guiada que recorrerà les cabanes i voltes del municipi. Dintre de les activitats de la jornada, es faran dos tast d’oli adreçats a tothom per un membre del panell de tast d’olis d’oliva de Catalunya.

La fira està organitzada per l’Ajuntament, la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i Secció de Crèdit de Juncosa SCCL. També hi col·laboren diferents associacions i entitats municipals: l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats, l’Associació de Joves i l’Associació de Ramaders.