ECONOMIA
- La Granadella , Llardecans

Llum verda a la central eòlica de la Granadella i Llardecans

La central de Sant Antoni, també a la Granadella.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida ha donat llum verda al Pla especial urbanístic del Parc eòlic Solans als termes municipals de Llardecans i la Granadella. Una instal•lació de 20 aerogeneradors que es va projectar fa set anys per part de l’empresa Tarraco Eòlica i és una de les cinc grans instal·lacions –de la mateixa multinacional- que coparan les serres de la Granadella, Bellaguarda i Llardecans.
El parc eòlic de Solans serà un 60% més potent del que s'havia previst inicialment. El promotor, Tarraco Eólica, va tramitar davant de la Generalitat modificacions en el projecte per passar dels 31,5 MW que l'Executiu català va autoritzar el 2003 a un total de 50 MW, cosa que el converteix en un dels més grans de les comarques lleidatanes. El nou projecte preveu la instal·lació de 20 aerogeneradors, un menys dels que s'hi van preveure fa set anys, encara que més grans i potents. El futur parc eòlic de Solans tindrà molins amb torres de 85 metres i aspes de 100 metres de diàmetre.
La seua ubicació es modificarà en alguns casos respecte a l'emplaçament inicialment previst perquè, des de l'any 2003, s'han construït dos basses de reg a la zona. Una línia elèctrica subterrània haurà d'evacuar l'energia que generin els molins fins a la subestació instal·lada a les proximitats d'un altre dels parcs promoguts per l'empresa, el de Monclues. Tarraco Eólica executa obres de dos parcs a la Granadella (vegeu imatge). L'empresa estima que la construcció d'aquestes instal•lacions als municipis de Llardecans i la Granadella suposarà una inversió total de 63,8 milions d'euros.