COMARCA, CULTURA
- Arbeca

Un estudi sobre el músic Emili Pujol guanya el 8è Premi Jove Investigador de les Garrigues

(foto: Consell Comarcal)

Un estudi titulat “Viatge per l’univers d’Emili Pujol i Vilarrubí. La recerca de l’art suprem”, de Pau Capdevila, ha estat reconegut amb el 8è Premi Jove Investigador/a de les Garrigues, organitzat pel Consell Comarcal junt amb el Centre d’Estudis de les Garrigues i l’Oficina Jove de les Garrigues, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut. L’entrega ha tingut lloc en el marc de la 10a Trobada d’Estudiosos de les Garrigues, celebrada aquest dissabte, 24 d’octubre, a Arbeca.

El primer premi és de 400 euros; el segon, de 200, ha estat per a Júlia Quintillà, per un treball que fa referència al safrà titulat “L’or vermell de les Garrigues”.

Fomentar la recerca entre els joves
El Premi Jove Investigador/a de les Garrigues vol fomentar la investigació a la comarca entre joves i estudiants, per tal de donar suport i potenciar l’esperit de recerca i creativitat científica sobre temes directament relacionats amb la comarca de les Garrigues o qualsevol dels seus municipis i, al mateix temps, fer veure la investigació com una opció més de sortida al món laboral.

El jurat del premi està integrat per dos membres del Centre d’Estudis de les Garrigues, dos membres designats pel Consell Comarcal (Joventut i Cultura), un membre designat pel Servei Educatiu de les Garrigues i un membre designat per la Generalitat de Catalunya a través de la Coordinació Territorial de Joventut a Lleida.

10a Trobada d’Estudiosos
La benvinguda i inauguració de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó, acompanyat del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Borrell, el president del Centre d’Estudis de les Garrigues, Josep Rubió, i el diputat provincial, Enric Mir.

Durant tot el dia, 21 estudiosos es van donar cita a la sala de la República per exposar breument les seves ponències sobre diversos aspectes històrics de la comarca. Al migdia hi va haver una visita guiada pel centre històric de la localitat, el Castell i el Molí de l'Argilés.

La jornada va servir, també, per retre homenatge a l'arbequí Antoni Pau Sans, per la seva dedicació a l’estudi de la comarca i, en concret, de la seva localitat.