COMARCA
- El Soleràs

Capturen tres gossos arran de la mort de quatre ovelles al Soleràs

(foto: Agents Rurals)

Un dispositiu muntat entre l’Ajuntament del Soleràs i els Agents Rurals de la Generalitat va permetre enxampar tres gossos que haurien matat quatre ovelles i ferit deu més el passat 27 de setembre. El propietari d’un corral de la partida de la Vall Cansada del Soleràs va donar l’avís de l’incident. Fruit d’això es va activar l’acció per a la recerca i captura. El consistori municipal va demanar la col·laboració dels Agents Rurals i l’ús de les dos gàbies cedides pel Consell Comarcal de les Garrigues.

Tres gossos “ensalvatgits”
L’alcalde del Soleràs, Jordi Sarlé, explica que feia temps que s’havia detectat la presència d’un gos que voltava pel poble. Precisament, seria un dels dos cans que es van capturar en la primera de les dos tongades de l’actuació. L’altre animal era un exemplar jove que hauria nascut en estat salvatge. Dies més tard es va aconseguir encampar el tercer gos.

Destinació, una protectora
Un cop capturats, els tres gossos van ser traslladats a una protectora d’animals amb la qual l’Ajuntament té un acord. Des del cos d’Agents Rurals recorden l’obligació de posar xip i de censar els animals de companyia.

Falta de gossera
Entre els ajuntaments de les Garrigues Administratives hi ha certa preocupació cada cop que es troben gossos abandonats, per la falta d’un equipament on destinar-los. Tampoc hi ha cap política mancomunada a escala comarcal i cada ens local ha de resoldre-ho.