COMARCA
- Tarrés , Vinaixa

Detinguts tres membres d'un grup que va robar a Tarrés i Vinaixa

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detenir el diumenge 25 d'octubre tres homes, un de 25 i dos de 28 anys, residents a Lleida, com a presumptes autors de quinze delictes de robatori amb força a l’interior de domicili a diversos municipis de Ponent, entre els quals Tarrés i Vinaixa.

Des de finals de setembre, els Mossos havien constatat un increment de robatoris a l’interior de cases, principalment a pobles de les rodalies de Lleida. Aquests assalts es feien entre les set de la tarda i les onze de la nit i també tenien en comú que el dia que hi havia un robatori d’aquestes característiques n’hi havia d’altres de consecutius en un curt espai de temps.

Segons fonts policials, els lladres entraven a les cases evitant l'accés principal, saltant les tanques per les zones posteriors o enjardinades i forçant les finestres i balcons per tal d’accedir a l’interior. Un cop dins, regiraven principalment els dormitoris, d’on sostreien joies i diners, entre altres objectes de valor. Si es donava el cas que eren sorpresos per algun habitant del domicili, evitaven l’enfrontament i fugien ràpidament. Sempre hi havia algun membre del grup a les immediacions, amb un vehicle, vigilant i esperant el company que havia entrat a robar.

La investigació va donar un gir la setmana passada, quan es va detectar a Lleida un vehicle que havia estat sostret el 17 d'octubre en una casa d'Alpicat. Els lladres van trobar el vehicle amb les claus posades i el van sostreure. Durant les indagacions, es va constatar que el vehicle sostret va ser utilitzat durant els següents robatoris.

Seguiment d'un vehicle
Durant els darrers dies els Mossos havien desplegat un ampli dispositiu de controls per detectar l’esmentat vehicle. La nit del 24 d'octubre va ser localitzat en una carretera d’entrada a la ciutat de Lleida. Mossos de paisà en van fer un discret seguiment fins al carrer on va estacionar. Seguidament, van veure com els ocupants se separaven per evitar anar tots junts i, finalment, es trobaven al portal d’un edifici situat al carrer Bonaire de la capital del Segrià.

Atès que tot apuntava que l’esmentat edifici era el lloc de residència dels sospitosos, es va muntar un dispositiu de vigilància durant la nit. Al matí següent, els agents van detenir tres homes quan sortien de l’habitatge. Els Mossos els inculpen de, com a mínim, una quinzena de robatoris amb força a l’interior de cases d’Alpicat, Bell-lloc, Alcoletge, Benavent, Alguaire, Torre-serona, Corbins, Sudanell, Tarrés i Vinaixa.

El 26 d’octubre es va fer l'entrada i perquisició al domicili del carrer Bonaire, que els detinguts utilitzaven com a residència. Durant l’escorcoll, es van localitzar prop d'un centenar de joies, una vintena de rellotges de luxe, una quinzena de sabatilles esportives diverses, accessoris de fotografia, la clau del vehicle sostret, dos ordinadors portàtils i eines utilitzades per perpetrar els robatoris: guants, tapaboques, lots, etc.

Atesa la gran quantitat d'objectes recuperats, la investigació continua oberta per tal de determinar la seva procedència i no es descarten noves imputacions i detencions.

Segons els Mossos, tot apunta que es tractava d’un grup organitzat, que s’havia especialitzat en el robatori en cases. Tenien una gran mobilitat pel territori català i canviaven sovint de residència per dificultar l'acció policial. Els detinguts passen aquest dimecres 28 a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.