COMARCA
- Aspa , Castelldans , El Cogul , L'Albagés

El bisbe de Lleida arxiva el cas del mossèn de tendències ultres i franquistes

(foto: SomGarrigues)

Una de les primeres decisions que ha hagut de prendre el nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha estat la resolució del cas destapat per SomGarrigues sobre mossèn Santiago Mataix, de les parròquies de Castelldans, l’Albagés, Aspa i el Cogul, un mossèn que mostrava tendències franquistes i d’ultradreta a Internet. En una entrevista a Lleida TV, el nou bisbe considera que “no hi ha res darrere” i que “són opinions que cadascú pot tenir”, de manera que dóna el cas per tancat, sense cap mesura al respecte. “Ell pot tindre les seves idees però no les ha manifestat volent dividir la seva comunitat, que és el que realment importa”, diu Giménez. “Hi ha altres persones que pensen el contrari, altres sacerdots en altres llocs i el bisbe no investiga les seves idees polítiques, socials o culturals”, afegeix.

La màxima autoritat eclesiàstica de la diòcesi explica que es va reunir el 31 d’octubre amb Santiago Mataix i en va extreure que “és un home estimat pel seu poble, que fa bé la seva tasca i que nega aquesta visió ultra que s’ha volgut donar”.

Mossèn Mataix seguia i difonia continguts de la Fundación Francisco Franco, de la Falange Española y de las JONS o de Comunión Tradicionalista Carlista, entre altres, a més de donar suport a iniciatives de lloança del Valle de los Caídos, les Forces Armades o el polèmic bisbe d’Alcalá de Henares que va relacionar homosexualitat amb corrupció, prostitució i abusos.

SomGarrigues va publicar la notícia poques hores després que el rector eliminés el seu perfil de Facebook on seguia i difonia aquests continguts. Arran d’això, el 5 d’agost, el Bisbat de Lleida va anunciar que obria una investigació interna per aclarir el cas, però a finals d’octubre encara no s’havia pres cap resolució, fins ara, el dia 31, que el bisbe es va reunir amb el mossèn.