CULTURA
- Les Borges Blanques

L'actor Toni Albà, premi Rotllana 2015 a la Nit de la Sardana de les Borges Blanques

Els premiats de la nit. / Foto: Marc Rovira (FSCL)

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha atorgat el Premi Rotllana 2015 a l'actor Toni Albà. El Premi Sardalleida ha estat per a l'Agrupació Sardanista de Mollerussa. Els màxims guardons que lliura anualment el moviment sardanista de Ponent i del Pirineu Occidental s'han fet públics duran la Nit de la Sardana, que enguany ha acollit les Borges Blanques.

La celebració anual serveix per cloure l'any de diferents sectors, des de la sardana esportiva fins als aficionats als aplecs, passant per les accions d'aprenentatge de la música i la dansa.

"Perquè estima el nostre país i la seva cultura"
Toni Albà és el Premi Rotllana 2015 perquè "estima el nostre país i la seva cultura i tradicions, i treballa per conservar-les", afirma la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. L'entitat també ha valorat que enguany hagi apadrinat la colla agramuntina Estelats, que ha competit al Campionat de la Terra Ferma de sardana esportiva en la categoria juvenil. D'aquesta manera, l'actor s'afegeix a un llistat en què hi ha noms com els cantants Roger Mas i Núria Feliu, entre altres.
Per la seua banda, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa rep el Premi Sardalleida 2015 perquè "sempre que han pogut ha acceptat els reptes sardanístics", com ara la final de punts lliures de fa dos anys o la Nit de la Sardana de l'any passat. L'entitat, a més, tindrà un paper destacat en la proclamació de Mollerussa com a Capital de la Sardana 2016. El Premi Sardalleida va ser creat l'any 2013, quan el va rebre el periodista Albert Font-Tarrés. L'any passat va ser per al grup GR3, format per Albert Palau, Jordi Vivas i Oscar Fillat.

Dolç Infern es proclama campiona
Durant la cita, la colla Dolç Infern, del Grup Sardanista Montserrat (GSM) de Lleida, ha rebut, a les Borges Blanques, els trofeus de campiona de la Terra Ferma de la categoria absoluta en les tres modalitats de la sardana esportiva: lluïment, punts lliures i revessa per colla.
El GSM també ha arrasat en les categories de base amb Guspira (juvenil), Escarlata (infantil) i Dimoniets (aleví). La cerverina Demà Jovencells ha guanyat en la categoria infantil de la modalitat de revessa per colla.