COMARCA
- La Granadella

Acció Social i Ciutadania impulsa la construcció d'un Servei d'Atenció Integral per a la gent gran a La Granadella

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, l’alcalde de la Granadella, Pere Miquel Guiu, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balsells, han signat avui un conveni de col·laboració per construir un Servei d’Atenció Integral a la gent gran en l’Àmbit Rural (SAIAR). Segons el conveni, el Departament d’Acció Social i Ciutadania s’encarregarà de finançar el manteniment de les 25 places d’atenció diürna del centre, així com el cost dels tallers de foment de l’autonomia personal que s’hi prestin.

El SAIAR de la Granadella està instal·lat al carrer Marina i dóna servei als municipis de Bovera, Bellaguarda, Granyena de les Garrigues, Juncosa, El Soleràs i els Torms. L’equipament, que ja va ser inaugurat el passat mes d’octubre per part del conseller Jordi Ausàs, disposa de despatxos pel personal, cuina, bugaderia, dutxes geriàtriques i dues sales polivalents. Presta els serveis propis d’un centre de dia, així com d’altres amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies. També ofereix un espai d’acollida i de desenvolupament d’activitats per les persones grans de la zona.

Aquest centre forma part d’un pla pilot impulsat pel Departament per oferir una atenció integral a les persones majors de 65 anys que viuen l’àmbit rural. El programa es desenvolupa en aquelles comarques amb baixa densitat demogràfica, elevada taxa d’envelliment, alt percentatge de municipis petits i dispersos i dificultat per a l’obtenció de serveis.

A la demarcació de Lleida, a més del de la Granadella, també hi ha un altre servei d’aquestes característiques al municipi de Maials. A l’acte de signatura del conveni, que s’ha celebrat a la seu del Departament a Barcelona, també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega.