COMARCA

Autocar de les Garrigues per a la manifestació d'Amposta contra el nou Pla Hidrològic

L'Ateneu Popular Garriguenc ha organitzat l'únic autobús que sortirà de les Garrigues per participar, aquest diumenge, a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre a Amposta contra el nou Pla Hidrològic aprovat pel govern espanyol en funcions.

El projecte preveu abastir 465.000 hectàrees més de regadiu en el període 2016-2021 i la construcció de 52 embassaments nous, que s'afegeirien als 20 que ja hi ha. El pla estableix uns cabals d'aigua pel riu (3.000 hm3/anys) diferents dels que es van consensuar a Catalunya en el marc de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres del'Ebre (entre 5.871 i 9.907 hm3/any segons la pluviometria).

La manifestació del diumenge a Amposta, on hi participaran persones d'arreu del país, vol mostrar als diputats del Parlament europeu que visitaran el lloc l’endemà "la lluita i el rebuig del territori a aquest pla, que durant el procés ha estat denunciat contínuament a les institucions europees". Es demana que es facin complir les lleis europees en matèria de medi ambient i que s'assegurari el futur del delta abans de parlar d’excedents d’aigua.

L'autocar de l'Ateneu sortirà a les nou del matí del dia 7 des de la plaça Europa de les Borges Blanques i tornarà a les cinc de la tarda. El preu per persona és de 10€ i les inscripcions i pagament es poden fer a la llibreria Quaderns.