COMARCA
- La Granadella , Torrebesses

Detinguts dos homes a Torrebesses per sostreure cable telefònic

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detindre el divendres 5 de febrer dos homes, de 48 i 20 anys, veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte de furt. La tarda del dijous es va localitzar en un terreny a Torrebesses, amagat sota un arbre, una gran quantitat de cable telefònic tallat. Una patrulla de Mossos s'hi va adreçar i va comprovar que era cable aeri, tallat en trams de poc més d'un metre. Tot apuntava que estava preparat per ser recollit en un turisme durant les següents hores. Per això, els agents van posar en marxa un dispositiu de vigilància per identificar i detenir els responsables del furt.

Prop de les dues de la matinada, van detectar un turisme que es dirigia a la zona. Els agents van estrényer el cercle i van observar com s'aturava just al costat de l'amagatall, expliquen fonts policials. Els dos ocupants van baixar i van començar a carregar els trams de cable.

Els Mossos van detindre els dos homes com a presumptes autors de la sostracció del cable, però "un dels detinguts es va resistir activament i va agredir els agents amb un dels trams de cable, fins que va ser reduït", diu la nota policial. Un dels agents hauria resultat ferit lleu. Per això, al detingut, l’home de 48 anys, també va se l’acusa d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

Furt el dia 3 a la Granadella
Tot apunta que el material intervingut, uns 700 metres de cablejat, provindria d’un furt comès dos dies abans, el 3 de febrer, en un tram de línia situat al terme municipal de Granadella. La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar implicats en altres sostraccions similars. Els detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.