COMARCA
- Maials

Primers treballs a Maials per instal·lar la fibra òptica

(foto: F. Florensa)

L’empresa Eléctrica Serosense ha iniciat els treballs per al desplegament de la fibra òptica a Maials. De moment, s’ha instal·lat una antena a la zona del polígon i s’ha obert i tapat alguna rasa, però el gruix de l’actuació serà en els propers mesos. En tot cas, es preveu que sigui a l’estiu quan pugui estar llesta la xarxa. Maials esdevindrà, d’aquesta manera, el primer municipi garriguenc a disposar de fibra òptica per a tota la població, un sistema que ofereix una major garantia de connexió i molta més velocitat a Internet.

A càrrec de l’empresa
Fonts municipals expliquen que el cost del desplegament el fa l’empresa pel seu compte i que l’Ajuntament ha emès els permisos. Un cop instal·lada la xarxa, hi haurà un caixetí a fora dels habitatges i els veïns podran escollir si s’hi adhereixen, amb les corresponents altes i quotes periòdiques. De moment, es desconeix el preu a què s’oferirà el nou servei.
Eléctrica Serosense, una de les poques companyies elèctriques independents que queden a l’Estat, té una divisió de telecomunicacions que és l’encarregada del desplegament de la fibra òptica. Actualment, treballa també en la xarxa d’Alcarràs i Seròs. A part de Maials, l’elèctrica també opera a Llardecans i Almatret.

Estalviar-se sostraccions
Tecnologia a banda, un dels avantatges de la fibra òptica és que, a diferència del cable telefònic de coure, no resulta atractiu per als lladres, a més que és una xarxa que va soterrada.