COMARCA
- Les Borges Blanques

Acabada la nova placeta de l'Abadia de les Borges

(foto: Aj. Borges)

L'Ajuntament de les Borges ha donat per finalitzades les obres que es feien a la placeta de l'Abadia, a l'inici del carrer homònim al costat de l'església, i que han suposat l'arranjament i dignificació d'aquesta connexió entre el centre i el Castell Alt, on hi ha aparcaments i la llar d'infants del col·legi Mare de Déu de Montserrat.

Les obres, adjudicades a un constructor local, han tingut un cost de 138.749,78 euros (IVA inclòs) i s’han finançat amb una subvenció de 2/3 parts del total per part de la Diputació de Lleida i la resta de fons propis del consistori. Al setembre es va iniciar una primera fase i ara s'ha enllestit la segona. Els treballs han inclòs la construcció d'una rampa, a més de les escales, per facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda. S'ha refet completament la vorera, s'ha fet un paviment de formigó amb llambordes, les parets i baranes amb pedra seca i un passamà de fusta. A la rampa s'hi ha instal·lat unes planxes d'acer amb un dibuix d’un camp d’oliveres, obra de l’artista local Sergio Bosque, i s’ha plantat un xiprer en memòria dels difunts enterrats a la zona, ja que és on hi havia hagut el cementiri fins a finals del segle XVIII.

Mobiliari urbà, una font d'aigua potable, jardineres amb reg automàtic, il·luminació de baix a dalt i la pavimentació fins al Castell Alt completen aquesta segona fase de les obres, que aquest dimecres han visitat l'alcalde, el regidor d'Urbanisme i l'arquitecte tècnic municipal.