COMARCA
- Torrebesses

Torrebesses acull una altra recreació històrica de la Segona Guerra Mundial

El 30 d’abril i l’1 de maig, Torrebesses tornarà a ser escenari d’una recreació històrica de la Segona Guerra Mundial, tal com ho va ser l’any passat. Enguany, l’episodi escollit és el desembarcament de Salerno. Ho organitza l’associació Airborne Lleida, en col·laboració amb l’Ajuntament. “Aquest any creiem que vindrà més material bèl·lic”, diu l’alcalde, Mario Urrea.

El 2015 hi va haver més de 220 participants caracteritzats. En aquella ocasió, es va escenificar l’ocupació dels exèrcits aliats a Sicília, aleshores en mans dels nazis, l’estiu de 1943, en l’anomenada “operació Husky”. Per aconseguir aquest viatge en el temps 70 anys enrere, hi van participar grups de recreació històrica especialitzats en la Segona Guerra Mundial, alguns vinguts de França, Alemanya o el Regne Unit, fins i tot amb setze vehicles militars de l’època.

Fins aleshores, la recreació s'havia fet a Valldellou (la Llitera) durant vuit anys, però els carrers i l'entorn de Torrebesses van fer decantar l'organització per traslladar-ho. Aquest 2016, per tant, suposa la consolidació del municipi garriguenc per a aquest esdeveniment. Durant el cap de setmana es faran simulacres de vida al campament, una batalla als afores i una dins del poble, marxes i batalles a la Granadella (dissabte) i a Sarroca (diumenge), mercadet, passi de documental i un sopar d'uniforme. S'aprofitarà, també, per filmar un curtmetratge.