COMARCA
- Arbeca , Vinaixa

Detenen un home de Vila-seca a qui acusen de robatoris a Vinaixa i Arbeca

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra van detindre entre el 10 i el 12 de maig tres homes de 33, 29 i 20 anys i veïns de Vila-seca (Tarragonès), Bellpuig (l'Urgell) i Algerri (la Noguera), respectivament, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força el primer, dos el segon i un el tercer detingut.

El passat 10 de maig, durant un dispositiu policial que s’havia muntat a Bellpuig per donar resposta a una ordre de detenció emesa pel Jutjat de Cervera, els agents van localitzar cap a les set de la tarda l'individu que cercaven dins un vehicle, ocupat per dues persones més, al carrer Valeri Serra de la població. Al veure la presència policial, els tres ocupants del turisme van fugir corrent però els agents van aconseguir interceptar i detenir el veí de Bellpuig que buscaven.

A l’interior del vehicle es va trobar un joier, dos missals, un martell amb restes de sang, un ganivet, tornavisos, llums frontals i una cadena gruixuda. Aquests objectes van permetre relacionar els ocupants del cotxe amb un robatori ocorregut unes hores abans en una casa d'Algerri i un altre robatori amb força comès la nit anterior en una granja de Belianes (Urgell), on van sacrificar i sostreure tres porcs.

El mateix dia 10, els investigadors van entrar al domicili del detingut. Durant l’escorcoll van trobar un congelador horitzontal ple de carn de porc i diverses joies de dubtosa procedència. L’endemà, els Mossos van localitzar i detenir un dels dos fugitius, un jove de 20 anys i veí d’Algerri, per la seva presumpta implicació en el robatori d’Algerri.

Finalment, el 12 de maig es va localitzar i detenir a Vila-seca al tercer implicat en els dos robatoris. Va resultar que aquest ja estava sent investigat per una sèrie de robatoris en magatzems rurals i segones residències de Vinaixa i Arbeca comesos des de finals del mes de març.

En tots aquests robatoris, els lladres esbotzaven les portes o arrencaven les reixes estirant-les amb cordes lligades a un vehicle. Un cop dins, sostreien eines, electrodomèstics, objectes de decoració, parament de la llar, roba i menjar. Al domicili del detingut de Vila-seca els Mossos van recuperar gran quantitat d’objectes que constaven com a sostrets en aquests robatoris i altres de dubtosa procedència.

Gràcies al reconeixement d’aquests objectes, es va constatar la seva procedència il·lícita, no només de robatoris en segones residències de Vinaixa i Arbeca i un magatzem rural d’Arbeca, sinó també d'una segona residència de Montblanc (la Conca de Barberà). Per tot plegat, la policia imputa al veí de Vila-seca un total de cinc robatoris amb força.

La investigació continua oberta, pendent de determinar la procedència de la resta d’objectes recuperats, per esbrinar si els detinguts podrien estar implicats en altres robatoris.

Els dos primers detinguts van passar a disposició judicial el 12 de maig davant el Jutjat de Cervera. Al que li constava l’ordre de detenció va ingressar a presó i el segon va quedar en llibertat amb càrrecs. El tercer detingut, amb antecedents, va passar el 14 de maig davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.