COMARCA
- Arbeca , Granyena de les Garrigues , Les Borges Blanques , Maials

Els cinc garriguencs a les llistes del 26-J

La noves eleccions a què ha abocat la falta de cap acord entre els partits estatals per formar govern a Madrid i que se celebraran el 26 de juny, han suposat engegar de nou la maquinària electoral de candidatures i campanya. A la demarcació de Lleida, tots els partits amb probabilitats d’obtenir representació repeteixen cap de llista, tant a la Cambra Alta com a la Cambra Baixa. Un d’aquests és el borgenc Miquel Àngel Estradé, que ja va sortir escollit a les votacions del desembre, torna a encapçalar la candidatura d’ERC al Senat.

La resta de candidats de les Garrigues ocupen llocs en què és molt més difícil arribar a ocupar un dels escons en joc, que a la demarcació són quatre pel Congrés i quatre pel Senat. Fa cinc mesos, al Congrés van entrar un per Democràcia i Llibertat, un per ERC, un per En Comú Podem i un pel PSC. Al Senat van ser tres per Democràcia i Llibertat i un per ERC.

Els republicans han situat de nou l’arbequí Ramon Solé al tercer lloc de la llista pel Congrés, darrere de Xavier Eritja. També pel Congrés, CDC -que ja no es presenta com a DL- ha incorporat Núria Palau, actual tinent d’alcalde de les Borges, com a tercera suplent i David Masot, alcalde de Maials i un dels vicepresidents del Consell Comarcal del Segrià, com a quart suplent. Finalment, CDC també ha situat l’alcalde de Granyena i un dels vicepresidents del Consell Comarcal de les Garrigues, Francesc Esquerda, coma primer suplent de la tercera candidata de CDC, Dolors Tella.