COMARCA
- L'Albagés

El ple de l'Albagés rebutja declarar Felip VI 'persona non grata'

(foto: Arxiu)

El ple de l’Ajuntament de l'Albagés del 25 de juliol va tombar la moció presentada per ERC per declarar Felip VI i tots els membres de la família com a “non grats” al municipi. L’equip de govern (Activem) hi va votar en contra al·legant que “ens vam presentar a les eleccions amb la idea clara de gestionar i dinamitzar el municipi, deixant a banda les diferents posicions ideològiques que tenim dins del grup”, explica Víctor Masip, tinent d'alcalde. "Vam acordar el compromís amb el poble que, independentment de la nostra ideologia particular, compliríem amb la llei en tots els aspectes", afegeix. "Si mirem els resultats de les diferents eleccions al municipi, hi ha força polarització ideològica i nosaltres sempre hem pres decisions idelògiques en funció del que en cada moment ha opinat el poble; per exemple, el fet de continuar pertanyent a l'AMI, que mai hi hem deixat de ser. A l'Albagés, independentment d'estar o no a favor d'actuacions de personalitats, tothom hi és benvingut, siguin quines siguin les diferents postures ideològiques", conclou Masip.

Per la seva banda, els regidors republicans asseguren que “érem conscients que la moció no prosperaria, però que s'aprovi o no és el del menys, per coherència ho havíem de fer", explica Albert Donés. "La posició de l'equip de govern no ens ha sorprès, són espanyolistes, però sí que ens ha sobtat el vot en contra del regidor de CDC. "Quan es va debatre la moció al Consell Comarcal, CDC i Demòcrates es van abstindre, per això ens sorprèn el vot contrari del seu regidor a l'Albagés", diu Donés.

El regidor de CDC, Josep Ramon Cuadrat, argumenta que "en qüestions com aquestes, no es pot anar individualment. ERC i CDC són dos partits independentistes i hem d'anar units, no s'hi val a voler-se penjar medalles uns sols". En aquest sentit, Cuadrat assegura que "si en un altre ple es torna a presentar i ho fem conjuntament, segur que votaré que sí". Es dóna la circumstància que el regidor de CDC havia estat tinent d'alcalde per ERC durant l'últim mandat d'Albert Donés. A les últimes eleccions muncipals, però, va fer el pas a CiU per anar de número 2 a la candidatura. Després de la dimissió fa uns mesos del cap de llista i únic representant de la formació al consistori, Cuadrat va entrar com a regidor.