COMARCA
- Maials

Maials torna a apostar per una Festa Major sostenible

Del 12 al 16 d’agost, Maials celebra la seva Festa Major i, per setena vegada, ho fa intentant que sigui una festa major ambientalment sostenible. En col·laboració amb l'empresa Ecoestudi, el consistori ha preparat un seguit de mesures per minimitzar i reciclar residus.

La iniciativa va més enllà dels gots reutilitzables que ja s’utilitzen a les festes de molts municipis i les actuacions se centraran a la zona de penyes i a la paella popular. A les penyes, a part dels gots reutilitzables, hi haurà un Punt Verd, és a dir, una bateria de contenidors per a la recollida selectiva dels residus generats pels assistents, cada penya tindrà contenidors de recollida selectiva. A més, les penyes substituiran les ampolles de dos litres de refrescos per un tirador de tipus cervesa amb els diferents refrescos, que vénen en envasos reutilitzables metàl·lics de 20 litres que, un cop buits, es retornen i reutilitzen pel distribuïdor. 

Pel que fa a la paella popular, també hi haurà un Punt Verd a dins del pavelló i s'utilitzarà vaixella compostable, que es recicla amb la resta de matèria orgànica.

Els contenidors de recollida selectiva que es faran servir durant la Festa Major estaran disponibles també durant la resta de l'any per als esdeveniments que vagin organitzant les entitats del poble.